Black Friday Nederland 2019

Dit jaar vindt Black Friday ook in Nederland gewoon plaats op vrijdag 29 november 2019. Zorg dat je deze dag goed in je agenda zet, want er zullen op Black Friday tal van aanbiedingen langskomen die je écht niet wil missen! Allerlei soorten winkels zullen weer meedoen en dat betekent dat er op enorm veel producten hoge kortingen aangeboden zullen worden. Handig toch zo vlak voor de dure decembermaand? Op deze pagina kun je meer lezen over Black Friday Nederland. Bijvoorbeeld hoe Black Friday is ontstaan en wat deze dag precies inhoudt.

 

Wat is Black Friday?

Wat is Black Friday? Misschien wordt deze vraag elk jaar minder gesteld nu Black Friday in Nederland steeds populairder en groter wordt. Toch weet nog niet iedereen wat Black Friday precies inhoudt. Het begrip 'Black Friday' is over komen waaien vanuit de Verenigde Staten. Daar is het zelfs een officiële feestdag, zodat alle Amerikanen een volle dag de tijd hebben om te jagen op de goedkoopste aanbiedingen voor hun kerstinkopen. Helaas is dit in Nederland (nog) niet het geval, maar gelukkig zijn er wel steeds meer winkels die hun producten in de uitverkoop zetten. Dus ook in Nederland kunnen we volop profiteren van Black Friday 2019! 

 

Wanneer is Black Friday 2019 in Nederland? 

Op welke dag Black Friday gevierd kan worden, hangt af van de datum van Thanksgiving in de Verenigde Staten. Deze feestdag wordt traditiegetrouw gevierd op de vierde donderdag van november. Aangezien Black Friday altijd valt op de dag na Thanksgiving, valt deze dag logischerwijs dus altijd op een vrijdag. Wanneer Black Friday is, kun je dus altijd vooraf al uitrekenen. Op de vraag 'Wanneer is Black Friday in Nederland?' kunnen we in 2019 dus zeggen: vrijdag 29 november

 

Hoe is Black Friday ontstaan?

Hoe Black Friday precies is ontstaan, is een beetje onduidelijk. Er worden door de Amerikanen namelijk verschillende verhalen verteld over hoe Black Friday is ontstaan. Er vonden vroeger altijd parades plaats in de week voor Thanksgiving gevierd zou worden. Het verhaal dat het meest verteld wordt als het ontstaan van Black Friday, heeft te maken met deze parades. In de 19e eeuw zouden winkeliers begonnen zijn met het sponsoren van de parades, waardoor Amerikanen tijdens deze parades al te zien kregen wat voor aanbiedingen er in de volgende week zouden komen. Die aanbiedingen waren dan vanaf de eerste dag na Thanksgiving geldig. Deze dag staat inmiddels dus bekend als Black Friday.